onsdag 6 december 2017

Sverige måste göra processen kort med våldtäktsmännen...

Läs Dag Öhrlunds blogg
och i synnerhet inlägget:
Och serievåldtäktsmannen heter...

Det här är ett ovanligt långt blogginlägg. Om du inte orkar läsa hela så scrolla till slutet och läs de sista raderna.
Låt mig berätta om en ung, svårt störd man som förstör livet för unga flickor genom att manipulera dem, våldta dem, slå dem, bita dem och förstöra dem fysiskt och psykiskt för åratal framåt.
Eller för livet.
Ju mer jag gräver, desto fler, längre och värre blir offrens historier.
För min äldsta dotter Isabell, mig och min familj börjar historien i början av 2015.


Läs hela inlägget här.


Angelica Wiktor
I spåren av #MeToo är det inte längre rimligt - det har det förresten aldrig varit - att polisutredningar om våldtäkter läggs ned. I synnerhet inte i solklara fall som så ofta tycks vara fallet. Våldtäktsmän ska inte gå lösa. Kvinnor och män betalar skatt på lika villkor och har rätt att slippa dem helt enkelt. Ingen har rätt att göra någonting alls mot en annan varelses kropp utan dennas uttryckliga tillstånd. 
Dag Öhrlund fortsätter i ovan nämnda blogginlägg att berättar om våldtäkten på sin dotter. Han berättar även om några av våldtäktsmannens övriga offer. Utredningarna läggs ned på löpande band - hela 13 per dag! - och lämnar svårt sargade offer övergivna. Frågan står fullkomligt klar för vem som än läser Dag Öhrlunds berättelse. Det är bara en tidsfråga tills den här galningen mördar sitt offer. Har han det minsta lilla förstånd i huvudet så ber han själv om att få bli inlåst för gott. 

Dag Öhrlund avslöjar våldtäktsmannens identitet i sin blogg till varning för nya tilltänkta offer när nu de rättsvårdande myndigheterna inte gör sitt jobb. Det gör han helt rätt i.  För en gångs skull är en uthängning motiverad.

Själv vill jag - åter igen - berätta om Angelica Wiktor som 30 år gammal i somras tog sitt liv sedan hon blivit våldtagen i sitt hem av en man som "fått en ny chans" i vårt land. 

En ung vacker kvinnas liv har släckts - för att en man tog sig friheter med hennes kropp medan en annan man höll vakt för att senare tränga sig på henne han också. 

Angelica var homosexuell. Hon älskade kvinnor och hade aldrig varit ihop med en man. Kränkningen var därför än jävligare.

Hon ställde upp på alla undersökningar och förhör som erbjöds efter våldtäkten och kunde bevisa vad hon varit utsatt för. 

Utredningen lades ned på hennes 30-års dag och hon kunde inte leva vidare med kränkningen och skammen att inte bli trodd. 

Hon hade antagligen varit vid liv i dag om polis och åklagare hade gjort sitt jobb. Det gjorde de inte. 
De svek sitt brottsoffer. 
Angelica har just fått sin gravsten, meddelar hennes mor på facebook-sidan. Det är antagligen det sista vi hör av henne. Gärningsmannen går emellertid ostraffad fri och spanar väl som bäst efter nästa våldtäktsoffer...

Läs också:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar